RENOVAREA ACOPERISURILOR VECHI

In cazul in care acoperisul dvs. este mai vechi de 30-40 de ani este posibil sa fie momentul unei renovari a acestuia. Cu trecerea timpului orice lucru imbatraneste si incepe sa cedeze. Acelasi lucru se intampla si cu acoperisul ! Este de preferat ca lucrarile de renovare a acoperisului sa se realizeze din timp, inainte ca aparitia infiltratiilor sa produca pagube insemnate. Renovand acoperisul din timp puteti evita aparitia infiltratiilor si implicit deteriorarea structurii acoperisului si a finisajelor interioare.

Renovarea acoperisului ar trebui incredintata unei firme specializate care sa va poate oferi servicii profesionale de consultanta, vanzare, montaj si mentenanta a acoperisului. In functie de complexitatea acoperisului, panta acestuia,structura, arhitectura cladirii, etc., respectiva firma va poate propune solutii pentru renovarea acoperisului. In tara noastra cele mai des intalnite invelitori sunt cele din tabla ( tigla metalica si tabla plana ), din tigla ceramica si din tigla de beton.

Renovarea acoperisului ar trebui facuta inca de la primele semne care arata ca invelitoarea dvs. s-a deteriorat si nu mai protejeaza cladirea asa cum ar trebui. Inlocuirea din timp a invelitorii imbatranite sau deteriorate ( aici facem referire la invelitorile cu probleme pe suprafete mari ), va reduce considerabil costurile privind renovarea acoperisului. In cazul in care veti amana inlocuirea invelitorii este foarte posibil ca aparitia infiltratiilor sa conduca la o deteriorare a izolatiei acoperisului, a strcturii acestuia, dar si a finisajelor interioare. Deasemenea, in cazul in care ati achizitionat o casa va sfatuim sa faceti o evaluare a invelitorii si in cazul in care se impune, sa renovati acoperisul inainte de a realiza modificari sau reparatii ale finisajelor interioare.

Inainte de alegerea noii invelitori va sfatuim sa va informati temeinic, evitand astfel solutiile nepotrivite. Trebuie sa retineti ca nu intodeauna tipul de invelitoare pe care il doriti se si potriveste acoperisului dvs.

In cadrul lucrarilor de renovare puteti inlocui unele componente vechi ale acoperisului cu elemente mai eficiente, mai sigure, si mai putin costisitoare. Astfel, vechile lucarne pot fi inlocuite cu ferestre de mansarda VELUX, sigure si eficiente.

In momentul renovarii, se vor inlocui toate elementele structurii de lemn care s-au deteriorat datorita trecerii timpului, prelungind in acest fel viata acoperisului si implicit a constructiei.

Dupa ce a fost reparata structura acoperisului ( daca este cazul ), se trece la montajul noii invelitori. Montajul noi invelitorii presupune instalarea invelitorii, a sistemului de jgheaburi si burlane, si a ferestrelor de mansarda.

In cazul in care acoperisul dvs. prezinta infiltratii, va rugam sa ne contactati. Executam lucrari de reparatii a acoperisurilor doar in Bucuresti si judetul Ilfov.